Пожарът край Дупница бил умишлен палеж

Фирмата собственик на запалените отпадъци нямало къде да ги сложи

Пожарът край Дупница бил умишлен палеж | StandartNews.com

От магистралата хвърлиха нещо запалително и така огънят пламна, заяви пред бТВ собственикът на пункта за вторични суровини при магистрала „Струма”, от който тръгна огънят. Той обаче не знае какво е хвърленото вещество. Според него не става въпрос за цигара, а за нещо по-голямо.

Складирането на тонове отпадъци под магистралата той обяснява с невъзможност да им намери друго място. По думите му те са под магистралата още от 1997 г. Те не били само на фирмата, а и на „недобросъвестни граждани”.

Огънят тръгна в склад на предприятието „Феникс Ресурс” под моста на магистрала "Струма". Там има струпани леснозапалими отпадъци  огромни топове хартия и пластмаса за вторични суровини.

Представител на фирмата, строител на магистралата, заяви, че ремонтът трябва да е за сметка на „този, който си е позволил да сложи горими материали”, под магистралата.

Предстои днес да се направи обстоен оглед на горелите колони на моста, за да се установи дали има поражения по арматурата и компрометирани елементи. Според фирмата изпълнител на "Струма" ремонт се налага, но той няма да е тежък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай