Потопът продължава! Бури и дъжд удрят и днес части от България

Максималните температури ще са между 16° и 21°, в югоизточните райони до 24°-25°

Потопът продължава! Бури и дъжд удрят и днес части от България | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес облачността ще е значителна, по-съществени разкъсвания ще има над западните райони. На много места, главно в Южна и Източна България ще има валежи от дъжд, в Родопите и източните райони, валежите ще бъдат по-значителни с гръмотевична дейност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен, вятър от запад-северозапад, в Източна България - от север-североизток. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в югоизточните райони до 24°-25°, за София - около 16°.

Над планините облачността ще е значителна, по-съществени разкъсвания ще има над масивите от Западна България. На много места ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици; по-интензивни ще са явленията в Родопите и над централните и източни дялове на Стара планина. Ще продължи да духа умерен и силен вятър от югозапад, в по-ниските части на планините от Западна България - умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, северозападният вятър постепенно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 18° и 23°. Във вторник също ще е предимно слънчево, ще бъде и почти тихо; след обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност и ще се увеличава, вятърът ще се ориентира от изток. В сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места в Западна и Северна България ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от южната четвърт и ще остане топло за периода. В четвъртък и петък отново ще преобладава слънчево време и затоплянето ще продължи. Първия ден ще бъде и почти тихо, и сутринта на места по западния и централния участък на Дунав, както и в североизточните райони, ще има ниска облачност и мъгла или намалена видимост; втория ден ще духа слаб югоизточен вятър, ниска облачност и мъгла или намалена видимост ще има главно в Източна България. В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад; облачността ще е променлива, на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай