Посякоха Диона заради "шмъркането"! Тя обяви неочакван ход

Психолог обяви и певицата за жертва на енергийния прах

Посякоха Диона заради "шмъркането"! Тя обяви неочакван ход | StandartNews.com

Източник: Колаж от Нова телевизия

Като неетична, неморална и негативна реклама определи поведението на попфолк певицата Диона експертът по зависимости Желаз Турлаков в интервю за БНТ.

Енергийните напитки и прахчета могат да предизвикат зависимости. Певицата Диона е емблематично лице. Аз не знам какъв е ефектът, който се търси - не е социален или здравен, по-скоро рекламен, разсъждава той.

По думите му в държавата липсват органи и комисии, които да взимат отношение по този въпрос. "Деца на 12 години използват подобни вещества, типът вещества са различни, начинът на употреба е различен. Въпросната реклама е излишна", добави още Турлаков.

Властите ни не са на място по отношение на скандала с рекламираната от Диона "напитка". Въобще енергийните напитки, дори да не са на прах, нямат място при непълнолетните и затова трябва да има регулация, коментира пък пред Нова телевизия психологът Пламен Димитров.

Това момиче, което е инфлуенсър, също е жертва. Жертва са и много от тези хора, които виждат само в нея вината. От Цицерон римляните са казвали, че за да намерим същината на проблема, трябва да се запитаме кой печели от това. И трябва да се съсипе този бизнес и да се запитаме какво въобще е състоянието със зависимостите, коментира той.

Само след два дни на 31 август е Световния ден на загиналите от свръхдоза. Статистиката бих казал, че е тема за парламентарно обсъждане. У нас проблемът е огромен. Четвърт милион хора у нас са със сериозни зависимости  без да броим алкохолизма. И за това няма политика. Системата ни е свръхзависима  от нещо, което печели от това, че тя не работи, коментира още Димитров.

Междувременно Диона, която вчера засенчи политическите скандали в държавата, шмъркайки пред многобройните си последователи в неприличен рекламен клип, тази нощ реши да се самонакаже в Инстаграм. Обяви, че се "самоканселира". При това с цел - да не краде от вниманието за важните държавни дела.

"САМОКАНСЕЛИРАМ СЕ за неопределено време. В държавата предстоят важни държавни дела и политически събития с огромна значимост за обществото. Обърнете внимание на тях", написа Диона и пусна нетипична снимка на "информационното съобщение" в профила си.

Освен че временно няма да публикува от типичните си снимки, не е ясно "самоканселирането" да води и до други последствия.

След бурята вчера тя се принуди да изтрие и пибликацията със скандалната реклама от всички свои канали в социалните медии.

Певицата, която е подсъдима за шофиране след употреба на кокаин, съветваше аудиторията си да се "довери на опита".

Впоследствие - след като и публикациите й с рекламата бяха свалени и след като изчезна и сайтът, от който се разпространява енергийният прах, Диона обясни, че изобщо не правела асоциации с употребата на дрогя и не очаквала хората да го приемат така.

На въпрос какво означават последните думи в клипа: "Доверете се на опита" и дали прави паралел с наркотиците и задържането след положителна проба за кокаин, обясни: "Защо с наркотици?! Глупости! Аз съм си взела поука от наркотиците, даже не употребявам. Не бих подстрекавала хората да вземат наркотици. Казала съм го така, защото и други колеги, които рекламират, го казват."

После певицата публикува и пост във фейсбук профила си, на който показва протокол, за да докаже, че не употребява наркотици: "Поради огромните нападки срещу мен, реших днес да докажа и покажа позицията си по въпроса. Има и други хора, които рекламират енергийни бустери, хазарт, алкохол, цигари, вейпове, но аз съм проблема на цялата държава- очевидно. Много " морални" съобщения прочетох днес от всички засегнали се моралисти... Обиди, клетви, какво ли не. Дано децата ви не взимат пример от начина, по който говорите на мен!"

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай