Последно - сметките за топлото били коректни

Става въпрос ца месец ноември

Последно - сметките за топлото били коректни | StandartNews.com

Няма нарушения в ценообразуването на сметките на "Топлофикация София" за месец ноември 2020 г. Такъв е резултатът от извънредната проверка на КЕВР, инициирана след медийни публикации, съобщи топлофикационното дружество.

В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, дружеството е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки, се отбелязва в съобщението.

Сега от "Топлофикация София" изтъкват, че в рамките на проверката от дружеството е била изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната енергия от клиентите през съответния месец.

С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни стана видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период.

Своевременно беше стартирана разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите на потребителите. В рамките на кампанията беше предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони, се казва в съобщението на дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай