Последни данни от "Пирогов" за момичето, ранено при взривовете

Тече битка за живота й

Последни данни от "Пирогов" за момичето, ранено при взривовете | StandartNews.com

"В момента се борим за живота на 20-годишното момиче. Състоянието на жената е тежко. Прави се всичко необходимо". Това каза проф. Николай Габровски на брифинг пред болница "Пирогов" за състоянието на пострадала жена след взривовете в склад за фойерверки край гара Елин Пелин.

"Безспорно това е много тежко изгаряне, но ние правим всичко възможно до последния момент за всеки пациент", обясни той.

По-рано днес стана ясно, че е загинал 49-годишният мъж, който също пострада при взривовете.

"Големият проблем е бил навлизането на газовете в белите дробове, не опира само до големия процент изгаряне. Всичко възможно беше направено", обясни проф. Габровски.

Той уточни, че до момента няма информация за още пострадали, но са подготвени да приемат такива, ако има нужда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Стоянова
преди 1 месец

В Пирогов, мога да кажа, че правят всичко друго, но не и да се борят за живота на хората, оставят ги и който оцелее, служителите отиват там колкото да мине работното време, лекарите си пушат по кабинетите, а когато някой почине си измиват ръцете с болестите които има, или с това което се е случило!! !!

Откажи
Стоянова
преди 1 месец

Питам, как точно се борят за живота на момичето? Докато един дежурен стажант търчи на три етажа, докато някой професор или доктор си спи спокойно в къщи?, когато търсиш информация и няма лекар извън единия час, на обяд който да даде информация, или докато намериш някой в опушения от цигари заключен кабинет, който ти отварят след настоятелно тропане с бутонче от вътре, влизаш и вътре смрад на цигари и пелена от дим, за сестрите да не говорим, как крещят по пациенти и техни близки, ако попитат нещо, санитарните те гледат дали няма да пуснеш в джоба им нещо, имаче, ще има да чакаш да направят нещо ако се налага, да не говорим че може и да те изгонят, кръв имат в Пирогов, ама ако платиш, та как се борят за нечии живот не ми е ясно!!!

Откажи