Пореден ден с тъмни облаци и валежи

Най-високите температури днес ще са от 20° до 26°, в София - около 20°

Пореден ден с тъмни облаци и валежи | StandartNews.com

Най-високите температури днес в по-голямата част от страната ще са от 20° до 26°, в София - около 20°. Ще духа умерен северозападен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна. Отново ще има райони с валежи, по-интензивни и придружени от гръмотевици в следобедните часове.

В планините ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури в планинските ни курорти ще са от 9° в Алеко до 21° в Добринище, а по най-високите ни върхове - около 4°, 5°. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на много места ще превали и прегърми.

През почивните дни повече слънчеви часове ще има преди обяд, но по-късно през деня отново ще има условия за валежи и гръмотевици, на повече места в Източна България. Предстои затопляне и в неделя ще има максимални температури над 30°.

Без съществена промяна ще остане времето и в началото на новата седмица. Ще има валежи, в отделни райони след обяд временно интензивни и придружени от гръмотевици. Дневните температури ще са с два-три градуса по-ниски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай