Попарваща прогноза! Идват драстични цени на горивата

Колко ще ни струва бензинът до морето през август

Попарваща прогноза! Идват драстични цени на горивата | StandartNews.com

Цените на горивата в най-отпускарския месец тръгват нагоре. 

Дизелът това лято е по-скъп от миналото, а бензинът - малко по-евтин. В най-отпускарския месец август и по време на най-масовите летни пътувания bTV провери колко ще ни струва пътуването до морето.

В момента средните цени на масовите горива у нас бензинът и дизелът са 2,63 лева за литър.

По същото време миналата година бензинът е бил с пет стотинки по-скъп, а дизелът с една стотинка по-евтин за литър.

Драстични разлики в цените спрямо миналия летен сезон няма, но дали ще има поскъпване или цените ще се задържат на настоящите нива, зависи от сложната политическа обстановка в близкия Изток, посочват от Българската петролна и газова асоциация.

Пътят от София до курортите по южното Черноморие у нас при среден разход на автомобила от 7 на сто ще струва на шофьорите почти 74 лева тази година.

Колкото до това ще се увеличат ли цените на дребно след като през седмицата пазарите реагираха на отстраняването на лидера на "Хамас" и усложнената политическа обстановка в Близкия изток от Петролната и газова асоциацията обясниха:

„Към настоящия момент не очаквам някакво повишение на цените. За да има такова, трябва да има постоянен тренд в рамките на 10-14 дни, за да се отрази и на цените на горивата в страната“, уточни Светослав Бечев от Българската петролна и газова асоциация.

С началото на август и голямото пътуване идва и  увеличено търсене на бензин и дизел у нас, отчитат търговците на дребно.

Всички, които искат да намалят разхода за гориво, могат да се възползват от отстъпките, които много търговци дават за лоялни клиенти, отчитат от бранша.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай