Полицията: Тръгвайте си в 22 ч, после идват провокатори

Осем души са арестувани след снощния протест, каза зам.шефът на Столичната полиция

Полицията: Тръгвайте си в 22 ч, после идват провокатори | StandartNews.com

Протестиращите да си тръгват в 22 часа от протестите и да отидат на следващия ден, защото по тъмно се появяват провокатори. Това призова Антон Златанов, зам.-директор на Столичната полиция. След този час картинката на площада се променя, идват агресивни групи, много са употребили алкохол, каза Златанов.

Снощи малко след 22 часа на площада се появиха агитки и започнаха да обиждат униформените, опитаха се и да хвърлят димки към Министерски съвет.

Тогава обаче мирните протестиращи направиха верига пред униформените. Те пък свалиха каските си, а по заповед на самия Златанов разредиха редиците си. После запяха и химна заедно с протестиращите.

"Имахме готовност да се справим с ескалацията на напрежението, но не се наложи", посочи зам.-директорът. Той обясни, че сред задържаните в последните дни провокатори има както познати на полицията, така и такива без криминални прояви. Някои са непълнолетни, други са непознати. 8 души са задържани, у шестима са открити наркотични вещества, а у другите - ножове и други опасни предмети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай