Полицаите на терен първи на тест за вируса

до момента няма регистриран случай на телефонна измама, свързана с коронавируса

Полицаите на терен първи на тест за вируса | StandartNews.com

Полицаите, които са на терен, на първа линия в борбата с пандемията от коронавирус у нас, първи ще бъдат подложени на тест за заразата. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов в телевизионно интервю. С последните мерки, които бяха въведени, имаме страшно много служители на КПП-ата, коментира той. Снощи премиерът Бойко Борисов обясни 1000 бързи теста ще бъдат направени на няколко групи - полицаи, шофьори на градски транспорт, шофьори на линейки. Тези тестове ще бъдат кръвни и ще покажат дали е прекаран вирусът. Тогава от тези 1000 души ще разберем каква е представителната извадка за заразените. Най-много ще се тестват полицаи от КПП-та, защото те са изложени на евентуално заразяване по цял ден, каза Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Правим 1000 теста на полицаи и шофьори

Иванов съобщи още, че плащовете, с които са снабдени полицаите на КПП-ата в Банско, са от резервите на военно-временната защита. На КПП-ата в градовете са извадени дори и оперативни работници, защото натоварването, на което са подложени униформените, е огромно.

"Трябва човек да е отговорен, освен, че човек вреди на себе си, той вреди и на своите близки. Най-много хора са под карантина в София”, каза Иванов. И разясни как се следи спазването на карантината: „Взимаме сведения от съседи, голяма част от обществото ни помага, звъни се на мобилните телефони на хората под карантина да се покажат на терасите. Не трябва да работим под страх от наказанието, но това е начин хората, които са безотговорни, да си получат заслуженото".

Ивайло Иванов съобщи и добрата новина, че до момента няма регистриран случай на телефонна измама, свързана с коронавируса. Последната измама била, че идва еврото и трябва да се обменят левовете. Всеки, който му бъдат поискани пари от името на държавата да знае, че това е измама и престъпление, заяви главният секретар за телефонните измамници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай