Петък,

Погват топлинните счетоводители за високи сметки

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Енергийното министерство ще извърши извънредна проверка на „Топлофикация София“. Ревизия ще бъде направена и на компаниите за дялово разпределение, действащи на територията на София: „Техем Сървисис” , "Бруната" , "Нелбо",  "Термокомплект" , "Топлоконтрол", "МХ Елвеко" , съобщиха от ведомството.

Причината са високите изравнителни сметки, които получиха потребителите. Проверката ще бъдат извършена в срок от 15 работни дни.

От министерството настояват всички граждани да имат право да изпратят възраженията си към топлинните дружества в срок до 30 септември.

„Има разминаване между информацията, която хората получават от топлинните счетоводители, която се базира на реален отчет, и онова, което всъщност получават във фактурите си или в извлеченията- съобщения от „Топлофикация”. Не е ясно на какво се дължи разликата. Аз не твърдя, че има манипулации, защото няма как да го установя, но така или иначе хората се съмняват и не могат да разберат защо се получава така”, коментира омбудсманът Диана Ковачева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички