Поголовно тестват персонала в детските градини

Това масово тестване ще започне идния понеделник

Поголовно тестват персонала в детските градини | StandartNews.com

По-големи групи от персонал ще бъдат изследвани за коронавирус в детските градини в София от идния понеделник, съобщи кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ.

За съмненията за коронавирус в детска градина в квартал Зона Б-5 Фандъкова обяви, че PCR-тестовете на персонала са отрицателни.  Все още обаче не е ясно дали учителките, които бяха със съмнение, че са болни, са били в Сърница. РЗИ-София са предоставили тестовете за персонала в градината. Кметът коментира, че нараства броят на посещенията в детските градини.

Относно липсата на места в детските градини Фандъкова припомни, че е настояла за промени в наредби с цел да може да се строят забавачки на партерните етажи. Кметът изтъкна, че над 20 детски градини са се помещавали в бараки. Започна вече строителството на първата градина в „Манастирски ливади“, до края на месеца се очаква и стартиране на изграждане на забавачка в „Люлин“, уточни тя.

Направихме първа актуализация на бюджета, намалихме част от перата, но не са засягани ключови приоритети - като строежа на детски градини. Не се предвижда увеличаване на цената за паркиране в София, но ще има разширение на зоните, посочи още столичният кмет.

Около 130 хиляди лева ще бъдат инвестирани в екопътеки и възстановяване на заслони във Витоша. За нас най-важно е достъпът до планината. Трябва да намерим решение за възстановяване на лифтовете. Собствениците нямат желание за възстановяването им, заяви Фандъкова.

По думите й няма по-екологичен начин за придвижване в планината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай