Почва се! Ето къде ще вали и гърми

Какво ни чака

Почва се! Ето къде ще вали и гърми | StandartNews.com

През нощта срещу събота на много места над Западна и Централна България се очакват валежи и гръмотевични бури, но след полунощ явленията ще стихнат. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще се повишат и ще са между 20°С и 25°С. Малко по-хладно ще се задържи над планинските райони - до 15-16°С, прогнозират от "Метео Балканс". 

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава разкъсана облачност и на места все още ще превалява. Минималните температури ще са между 18-20°С, а максималните – около 33°С. През деня времето ще е слънчево. След обяд и с развитие на купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб източен вятър.

Времето в планините

До обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°С, на 2000 метра – около 18°С. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще се задържи горещо!

Времето по Черноморието

До обяд ще е слънчево и горещо.След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 30°-33°С. Температурата на морската вода е около 28-30°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето на Балканите

През следващите 48 часа, на много места около и то предимно в планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се интензивни валежи от дъжд. Ще започне и понижение на температурите в северните части от полуострова, но в южните райони ще остане слънчево, след обяд и горещо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай