Почна се! Бури удариха страната, става страшно

Очаква се процесите да се засилят през нощта

Почна се! Бури удариха страната, става страшно | StandartNews.com

Днес следобяд на места в България започна да се разваля времето. Слаба гръмотевична буря се образува близо до Берковица. Дъжд вали над столицата.

През следващите часове очакваме тази клетка да се засили, предаде Метео Балканс.

Очаква се процесите да се засилят през нощта и да се усетят в цялата страна утре.

През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България. На много места там, както и в централната част от страната ще има валежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва. Вятърът навсякъде ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде близко до средното за месеца.

Утре преди обяд все още над Източна България ще бъде облачно, на места - с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната ще бъде без валежи, а облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен северозападен, в източната половина от страната – север-североизточен, вятър. Температурите ще се понижават и преобладаващите максимални ще бъдат от 15°-17° в Североизточна България до 23°-24° на места в Горнотракийската низина и в крайните югозападни райони; в София - около 19°.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
📧 You have received 1 email # 127. Open >>> https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=187e6a91e64cfcc59b8dec6fca243a26& 📧
преди 26 минути

g0l178

Откажи