По морето пълно със софийски коли

това е една от причините София да бъде заключена

По морето пълно със софийски коли | StandartNews.com

По Черноморието има повече софийски коли отколкото местни. Това бе една от причините да се вземе тежкото решението за затваряне на столицата. Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг. Той не отрече информациите, че Банско отново се пълни с туристи, включително чуждестранни. Сигналите, които получавате вие, ги получаваме и ние, каза генералът в отговор на журналистически въпрос.

ВИЖ ОЩЕ: Ловят тарикати по декларациите за излизане от София

Изключително тежък дебат водехме и в щаба и на политическо ниво, каза ген. Мутафчийски за решението София да се постави под ключ. Разчитахме на вербални послания, но те явно не се чуват. Винаги сме казвали, че се опитваме да разговаряме със съзнателни хора. Сигурно 99,9 % от гражданите осъзнават какво се случва и съдействат със своето поведение. Но една малка част водят нещата към провал, категоричен бе ген. Венцислав Мутафчийски.

ВИЖ ОЩЕ: Кой може да влиза и излиза от София

42-ма са новозаразените с коронавирус за денонощието. Епидемията отне още три живота у нас и така жертвите на заразата вече станаха 40. Общо са 825 случаите с коронавирус в България. Има две заразени деца под 14 години от Паничерево, които са настанени в Стара Загора в болница.

ВИЖ ОЩЕ: Бонуси за полицаите на фронтовата линия с вируса

ВИЖ ОЩЕ:Затварят София

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай