Платформите, които „лекуват” спортни фенове

Mлатформите за проследяване на резултати на живо информират запалянковците как се представя техният отбор сега, точно в тази секунда

Платформите, които „лекуват” спортни фенове | StandartNews.com

Има два вида спортни фенове – „болни” и всички останали. Първите, разбира се, нямат сериозен физически проблем (за ментален не е сигурно) – наричат ги така, защото те живеят с възходите и паденията на любимия спортист или отбор. За тях най-важно е да знаят какво се случва с техните идоли 24 часа в денонощието. Освен посещението на спортни събития, уикенд маратоните по телевизията и следенето на новините, има още един показател за спортна обсебеност. Това са платформите за проследяване на резултати на живо, които информират запалянковците как се представя техният отбор сега, точно в тази секунда.

Преди няколко години се заговори за FOMO (fear of missing out) или казано на прост български – страх да не пропуснеш нещо важно. За феновете на спорта това важи в още по-пълна степен, особено ако са в непривична за тях среда, като посещение на театър, вечеря с половинката, пътуване в чужбина или нещо друго. Често в разговори по стадиони, квартални игрища и кафенета може да се чуе репликата „не знам как съм живял без live score...”. И действително, приложенията за резултати на живо станаха неразделна част от спорта.

Показателно за това е, че по време на мачове от УЕФА Шампионска лига, Примера, Серия А или някой друг голям футболен турнир, всеки втори съчетава гледането на мач с постоянна проверка на резултата от останалите двубои от същото първенство или турнир.

Еволюция

Нарастващият интерес мотивира платформите за резултати на живо да се развиват постоянно. Днес спортовете, които включва всяка една от тях, стават все повече и повече, а освен резултати, те показват класиране, последни мачове, статистика и още редица любопитни факти, свързани с конкретния отбор, събитие или спортист.

С развитието на технологиите пък опресняването на резултата върви почти успоредно с това, което се излъчва на живо. Навлизането на 5G обещава, че това закъснение ще намалява още повече и феновете в Европа ще научават на секундата, че Златан Ибрахимович отбелязва в момента решаващ гол за своя Ел Ей Галакси в MLS или че Багата отказва поредния си съперник в UFC… всичко това отвъд Океана, на десетки хиляди километри разстояние.

Нови играчи

Еволюцията на спорта и технологиите съвсем логично води и до появата на нови играчи в live score сектора. Има ли смисъл от тях? Защо не, ако има с какво да се отличат.

С подобни амбиции от А1 дадоха старт на MAX Score – мобилно приложение за резултати на живо, което допълва спортното портфолио на телекома, включващо каналите MAX Sport.

MAX Score информира 24 часа в денонощието за всичко най-интересно, което се случва в европейския и световен футбол, най-големите тенис турнири, топ надпреварите по волейбол и баскетбол, най-силните лекоатлетически състезания, хокейните битки в Националната хокейна лига, стартовете в най-гледаните моторни спортове, както и резултати от бойни спортове и най-известните голф състезания. То включва и пълната програма на каналите MAX Sport за предстоящите 7 дни.

Видеоповторения

В MAX Score феновете могат да намерят видеоповторения на голове от футболните първенства и турнири, които се излъчват по каналите MAX Sport. По този начин, дори когато нямат възможност да гледат двубоя на своя любим отбор в УЕФА Шампионска лига, испанската Ла Лига, италианската Серия А или холандската Ередивизи, те ще имат възможност да видят головете малко след тяхното отбелязване.

Потребителите ще могат да следят важни за тях събития и да получават известия в реално време. Така те ще бъдат информирани за старта на очакван двубой или състезание, за титулярните състави в отборните спортове, за статистика, свързана с настоящия или с предишни мачове между съперниците, за отбелязване на гол или получаване на картон във футболен мач, за край на полувреме или на двубой и др.

Приложението е напълно безплатно, като потребителите не е задължително да бъдат клиенти на А1 или да са абонирани за каналите MAX Sport, за да го ползват. В момента MAX Score е налично само за устройства с операционна система Android.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай