Плащаме по телефона махането на скоба от колата

Това става с ново мобилно приложение

Плащаме по телефона махането на скоба от колата | StandartNews.com

Вече ще можем да освобождаване колата си от скоба по телефона.

От 7 октомври 2021 година Центърът за градска мобилност въвежда нова услуга с мобилното приложение Sofia Plus за бързо заплащане и освобождаване при поставяне на „скоба“ на автомобил, съобщиха от дружеството.

Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация. Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил. По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от скоба  по телефона до Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция. Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да се чака мобилния екип „Скоба" на ЦГМ. Веднага след отстраняване на скобата, той ще получава SMS, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от „скоба“ на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номерът и данните на банковата картата. Системата използва латиница и работи както с Android, така и iOS.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай