Четвъртък,

Писател вижда настъпващо разочарование от Радев

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Една част от младите хора са се отдръпнали от протеста, защото не им харесва политическото статукво. Те смятат, че протестът е омаскарен. Наблюдава се и разочарование от президента Румен Радев, сподели в интервю за телевизия Bulgaria ON AIR писателят Димитър Недков.

Неслучайно част от младите хора се отдръпнаха, но не че са се отказали. Липсва доверие в каквито и да е авторитети. Те са отвратени от политическото статукво. Настъпва и разочарование от българския президент. Всички казват, че президентът е започнал да се занимава с политика, но той е главният политик в една държава. Как така си президент, а не си част от политиката, запита писателят.

Млади хора, които са редовни участници в протестите, да вземат да прочетат "451 градуса по Фаренхайт". Те попитаха дали вече не сме го докарали дотам, че пожарникарите вместо да гасят огъня, го разпалват. Да изгорим книгите, да изгорим познанието, когато хората четат - значи мислят. Уважавам едно определение на един руски класик, който казва: "Нямам нищо с интелигенцията, защото имам професия", обясни Димитър Недков на въпроса какво мисли интелигенцията за протестите.

"Направи ми впечатление как изведнъж политическата класа скочи срещу идеята за експертен кабинет и попита кой ще носи политическа отговорност. Наблюдаваме обаче какво се случва в днешния български парламент - как техните експерти не могат да съберат кворума, значи те запалиха нещо. Те запалиха най-основната книга - Конституцията. Как така се държиш за властта, а не може да събереш кворум'', допълни писателят.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички