Пенчев: Виновен е самолетът, не аз

Оперират счупен прешлен на бизнесмена

Пенчев: Виновен е самолетът, не аз | StandartNews.com
  • Оперират счупен прешлен на Пенчев

Счупен прешлен ще оперират лекарите в „Пирогов” днес на бизнесмена Ивайло Пенчев. Това съобщи самият той. В събота Пенчев пострада сериозно, след като частният му самолет падна на летище Лесново. Пенчев беше транспортиран с линейка в Спешния център.

ВИЖ ОЩЕ: Заради пилотска грешка ли падна самолетът на Пенчев?

Пред бТВ Пенчев заяви, че не е допуснал грешка, а проблемът е бил технически. Усетил го е още при излитането. Затова и полетът му е продължил няколко минути.

ВИЖ ОЩЕ: Ивайло Пенчев: Дарете ми кръв, ще почерпя

„И по-добре съм бил, но съм добре. Един прешлен е счупен и ще съберат парчета с болтове, планки в понеделник и да се надяваме, че всичко ще е наред. Другите травми са по-маловажни“, каза бизнесменът. И обясни за инцидента: „Заглъхна двигателят след излитането. Излетях и двигателят, загуби мощност, на минимална работеше. Придърпах да стигна пистата”. Пенчев е категоричен, че не е напрал грешка. Според него, причината за инцидента е технически проблем.

ВИЖ ОЩЕ: Три жени засрамиха милионера Пенчев

Пенчев пилотира от 20 години. Първо е започнал с мотоделтапланер, а от 5 години и въпросния двуместен самолет. Разследващите ще направят пълна проверка на машината. До отнемането на разрешителното за пилотиране на Пенчев може да се стигне, ако се установи, че обслужването на самолета не е правено според изискванията на производителя или че самият пилот е нарушил правилата.

Около 130 са малките частни самолети у нас, като около половината у нас са регистрирани в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай