Пеевски с дарение и за Северна Македония

Личната му подкрепа за лечебните заведения и медиците на първа линия вече е 4 милиона лева

Пеевски с дарение и за Северна Македония | StandartNews.com

 

Продължава дарителската вълна за медиците за борбата с коронавируса - вече не само у нас, но и за съседите ни.

Депутатът Делян Пеевски направи дарение за хората, които се борят на първа линия с коронавируса в Северна Македония. Той дари предпазни облекла и консумативи на стойност 122 000 лева.

„Голяма благодарност за подкрепата на гражданите на България, на фирмите за хуманитарната помощ, която ни изпращат. 60 000 евро ще се изпратят в сряда в Македония”, каза посланикът на Северна Македония у нас Н. Пр. Владимир Кръстевски. Най-голямото дарение е от г-н Пеевски, добави той.

Народният представител от ДПС продължава да е най-голям дарител. До момента той е дал лична продкрепа за над 25 лечебни заведения у нас, както и за медицинските екипи, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса, в размер на 4 милиона лева.

Дарителската кампания продължава в страната с пълна сила. Веригата за детски играчки ХИПОЛЕНД дарява за клиниката по Детска хирургия на Пирогов 30 000 лева. Интернешънъл Асет Банк пък направи дарение на стойност 10 хиляди лева на Военномедицинска академия. Средствата са предназначени за покупката на 200 PCR теста за диагностика за COVID-19.

TITAN “Златна Панега Цимент“ АД дарява на болницата в Плевен нов модерен анестезиологичен апарат. Той може да се използва като дихателен респиратор при лечението на пациенти с COVID-19.

184 хиляди лева са събраните до момента средства от „Българския лекарски съюз” в кампанията „За героите в бяло”. Освен това има и дарения като предпазни маски, очила и защитни облекла, които се препращат към медици в цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай