Педиатри и персонал излизат на протест

След медицинските сестри, фелдшерите и физиотерапевтите на протест излизат и педиатрите

Педиатри и персонал излизат на протест | StandartNews.com

След медицинските сестри, фелдшерите и физиотерапевтите днес на протест излизат и педиатрите.

Недоволните медици са от единствената педиатрична болница в България – Специализираната болница по детски болести „Проф. д-р Иван Митев”, през която минават голям  процент от всички хоспитализирани деца у нас. Основните причини за протеста им са ниските заплати и недостигът на медицински сестри.

Те настояват също болницата да получи специален статут и да отпаднат лимитите за приема на малките пациенти. Вчера в здравното министерство се състоя среща, на която здравният министър обеща, че ще има детска болница, която няма да е частно дружество и финансирането ѝ няма да зависи от Здравната каса. Очаква се тя да бъде изградена до 2 години.

„На срещата получихме някои уверения за финансово стимулиране на болницата, за частично отпадане на лимитите, налагани от Здравната каса, но в крайна сметка остана да чакаме светото бъдеще с изграждането на новата педиатрична болница и не се прие искането ни да има специален статут на тази, които имаме сега и която се очаква се влее по-късно в новата болница”, каза д-р Антон Владимиров.

„Даваме последен кредит на доверие на министерството до края на май, за да видим какви ще бъдат конкретните стъпки. От там нататък персоналът ще реши какво ще прави. Има опасност тази болница да не дочака новата”, предупреди той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай