Понеделник,

Патриархът поздрави българските деца за 1 юни

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Патриарх Неофит поздрави децата за 1 юни. В специално обръщение, публикувано на страницата на патриаршеския сайт, духовният водач на българите-християни призова да пазим децата на България чисти и непокварени.

"Нека се грижим за тях не само материално, но и духовно, да ги възпитаваме още от люлката в Божията истина и в Божия път, в добрите вековни традиции на православния ни народ, който е оцелял през вековете", пише патриарх Неофит като изтъква и духовната и културна идентичност и вътрешно единство на народа, опазено от православната християнска вяра.

В Международния ден на детето той пожелава да има чиста радост и изобилна божествена светлина, която да огрява душите и сърцата на българите. "Да има взаимна любов между вас, във вашите семейства, и неизменно да озарява житейския ви път", пише Негово Светейшество.

"Децата са най-скъпото и най-свидното на всеки човек, на всяко семейство и на всеки народ. Те са благословение както за своите родители, така и за цялото ни общество - тези, които отглеждаме и за които се грижим с най-усърдна грижа, които ни носят искрена радост, както и тези, към които гледаме с надежда за утрешния ден", пише патриарх Неофит.

В обръщението си той припомня думите на Христос: "... истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно" (Мат. 18:3). Бог да пази децата на България, пожелава патриарх Неофит.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички