"Патриарха" остава без велоалеи и бус ленти засега

Новите паркоместа обаче са с 2,5 метра по-дълги от старите

"Патриарха" остава без велоалеи и бус ленти засега | StandartNews.com

Места за паркиране, достатъчни да паркира  малък камион на пуснатия само преди дни бул. "Патриарх Евтимий" в София. За сметка на това без бус лента или велоалеи. Този пореден ремонт възмути граждани.

От Столичната община заявиха, че е запазен профилът и габаритът „Габаритът и профилът на булеварда бяха запазени във вида, в който той беше и преди започването на строителните дейности по метростанцията. Отново има обособени три ленти за движение на автомобили, има и обособени места за паркиране по 45 градуса от едната страна, а от другата – северния тротоар, то е успоредно. Пропускателната способност е запазена, запазен е и броят на паркоместата”, каза Димитър Петров от дирекция „Управление и анализ на трафика” на Столична община в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Той допълни, че паркоместата са такива, защото в дължината им е заложен габаритът, който е предвиден за изграждането на предвидената велоалея. Към момента тя не може да бъде изградена в цялост, предвижда се реконструкция на тротоарната настилка и изместване на шахтите в района на „Петте кьошета” и бул. „Витоша”.

„Част от маркировката е стара, но това няма да доведе до объркване на шофьорите. Резервирането на този габарит ни гарантира, че няма да се преправя нищо по новия участък. Булевард „Патриарх Евтимий няма да бъде затварян догодина”,  заяви още Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай