Патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик

Гръцкият посланик е споделил, че в работата си досега винаги се е стараел да поддържа добри отношения с Българската църква.

Патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик | StandartNews.com

Българският патриарх Неофит се срещна с гръцкия посланик у нас Григориос Василоконстандакис, съобщават от Българската патриаршия.

„От работата си в България мога да кажа, че към днешна дата перспективите пред Българската православна църква са добри”, каза Негово Превъзходителство Григориос Василоконстандакис. Той се срещна със Светейшия Български патриарх Неофит непосредствено преди да замине за родината си. Гръцкият посланик е споделил, че в работата си досега винаги се е стараел да поддържа добри отношения с Българската църква. Той сподели и за своя опит като посланик в Румъния и отношенията с Румънската патриаршия. На предстоятеля на БПЦ пък Негово Превъзходителство е предал поздравите и благопожеланията от името на Атинския архиепископ Йероним. Светейшият патриарх е благодарил на посланик Василоконстандакис и е споделил, че отношенията между Българската църква и Атинската архиепископия са изключително братски и добри. По време на срещата са споделени и съвместните дейности по време на мандата на Негово Превъзходителство - посрещането на мощите на св. Климент Охридски, както и посрещането на много чудотворни икони и мощи на светии.

Приемът се е състоял в сградата на Софийската митрополия. Присъствали са Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, и архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия. В края на срещата Негово Светейшество е пожелал ползотворна работа и Божието благословение в делата на Негово Превъзходителство Григориос Василоконстандакис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай