Патриарх Даниил благослови София

Състоя се официална церемония по случай тържествения празник

Патриарх Даниил благослови София | StandartNews.com

Стотици жители и гости на София се стекоха да почетат 17 септември - празника на града и на великомъчениците Вяра, Надежда и Любов на площад "Свети Александър Невски". По традиция прозвуча химнът на Република България и бе извършен ритуал по издигането на българския флаг.

Негово Светейшество българският патриарх Даниил отслужи тържествен водосвет със свещеници от Българската православна църква.

Слово за празника произнесе кметът на София Васил Терзиев пред базиликата "Света София". Днес не празнуваме само града, в който живеем, а вярата, любовта и надеждата. София е град на надеждата, че можем да създадем пространство за растеж и развитие, надеждата, че всеки един от нас има надежда за по-добро бъдеще. София е град на вярата. София е град и на любовта към съседите, към града и към бъдещето, което можем да изградим. София е и символ на мъдростта, каза в словото си Терзиев.

София е градът, който може да намери всяка една мечта, стига да бъде желана достатъчно силно, изтъкна Терзиев. Честит празник, София и нека заедно с вяра, надежда и любов направим града такъв, че децата ни никога да не го напуснат. Честит празник, София, завърши словото си Васил Терзиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай