Петък,

Парното отново дере с лихви

От: СТАНДАРТ -
A
A
A
  • Те временно не се начисляваха за периода на извънредното положение

Парното пак започна да дере с лихви върху просрочените сметки. Те временно не се начисляваха за периода на извънредното положение. Става въпрос за изравнителните сметки за отопление от миналата година.

„От Асоциацията на топлофикационните дружества решихме да направим едно напомняне, съвсем приятелски - така да се каже, защото все пак минаха четири месеца и хората едва ли са мислили само за това, че ще дойде момент, когато ще трябва вече да плащат задълженията си”, каза пред бТВ Кремен Георгиев от сдружението.

Ако още не сте платили изравнителната си сметка, лихвата ви е начислявана до март тази година. След това заради извънредното положение до 14 юли лихва не се начислява. Но от 15 юли тя отново започва да се трупа.

„Тъй като законът не опрощава тези задължения, просто имаше гратисен период върху принудителното им събиране“, заяви още Георгиев.

Гратисният период беше до 14 юли и той изтече, независимо, че извънредната епидемиологична обстановка е удължена до края на юли. Така че, който има неплатена изравнителна сметка за парно от миналата година и продължава да не я плаща, върху нея вече отново се трупат наказателни лихви.

Тагове: Парно Лихви

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички