Вторник,

Парно в София - навсякъде до края на седмицата

От: Редактори -
A
A
A

„Топлофикация София” стартира общото включване на отоплението в столицата. С приоритет са детските градини, болниците, училищата.

"На второ място ще започнем да включваме и сградите, етажните собствености, като се надяваме до края на седмицата, когато ще стане малко по-студено, да сме приключили с включването на жилищните сгради. Така че хората да са на топло през почивните дни. И, разбира се, през следващите дни ще включим и офис сградите, държавните учреждения", съобщи пред БНТ говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова.

По думите на Павлова дружеството е напълно готово за началото на отоплителния сезон. Ремонтите са приключили още към 1 октомври. Към днешна дата има малки аварии. Успяваме да се справим с тях в много по-кратки срокове, отколкото ни дава право нормативната уредба - до 48 часа, каза още .

Как ще се контролира неправомерното използване на топлинна енергия?

"Контролирането на това неправомерно използване на топлинна енергия винаги е било в рамките на етажната собственост. Когато получаваме сигнал от дадена етажна собственост, че съмнения, правим проверки. Хубавото е, че все повече сгради се оборудват с уреди за дистанционно отчитане", обясни говорителката.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички