Пандемията роди чисто нов страх

Стана много модерно да си чиновник, а не бизнесмен, казва шефът на Стопанската камара

Пандемията роди чисто нов страх | StandartNews.com
  • Стана много модерно да си чиновник, а не бизнесмен, казва шефът на Стопанската камара

Пандемията промени отношението към бизнеса и се появи чисто нов страх – да бъдеш предприемач. Това заяви председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев в интервю пред „Стандарт“.
„Ако до онзи ден страхът бе дали ще си успешен или неуспешен предприемач, но с категоричната позиция, че искаш да бъдеш такъв, сега, в тази обстановка, изкушението е да престанеш да приемаш тежестта да рискуваш себе си, идеята си, семейството си, парите си, активите си, постигайки някаква предприемаческа цел“, казва Радев и добавя, че „започва да става много конкурентно и симпатично желанието да бъдеш чиновник, държавен служител“. Причината е ясна - това е единствената дейност, в която възнагражденията се увеличават непрекъснато.
Според него активното българско предприемачество е ръцете на онези млади хора между 30 и 40 години, които са изцяло обърнати към дигиталния бизнес. „Той, в известен смисъл, е защитен от коварството на държавната подкрепа или намеса“, казва Радев.
Той прави прогноза за 2021 година като твърди, че се очакват много фалити на фирми. Влизането на НАП в помощите за бизнеса е добре, процесът трябва да е максимално бърз, категоричен е председателят на БСК. Според него директната подкрепа за компаниите трябва да е между 1 и 2 млрд.

Цялото интервю с Радосвет Радев четете в петъчния СТАНДАРТ, който от утре се продава в големите вериги, бензиностанциите и малките квартални магазинчета

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай