Пълен хаос в столицата! Затварят центъра

Колко дни ще бъде проблемът за шофьорите

Пълен хаос в столицата! Затварят центъра | StandartNews.com

Сериозна част от София ще бъде затворена за автомобили, а маршрутът на редица от линиите на градския транспорт ще бъде променено днес (12 октомври) и утре. Причина за това е 41-ото издание на Маратона на София.

На 12 октомври в 18:00 часа ще бъде дадено началото на масовия старт от 5 км, който ще се проведе в централната част на столицата. Това ще се отрази на движението по бул. „Цар Освободител“, бул. „Мария Луиза“, площад „Лъвов мост“, улиците „Алабин“, „Гурко“, „Г.С. Раковски“ и бул. „Васил Левски“.

На 13 октомври в 9:30 часа е стартът на класическата маратонска дистанция от 42,195 км. В 9:45 ще потеглят участниците в полумаратона от 21,098 км, а в 10:00 часа ще започнат участието си бегачите на 10 км.

В неделния ден движението ще бъде затворено освен в посочените вече отсечки и по бул. „Тодор Александров“ и бул. „Царица Йоана“, до пресичането му с бул. „Панчо Владигеров“ в жк Люлин, както и по бул. „Дондуков“ в отсечката от бул. „Васил Левски“ до ул. „Тодорини кукли“.

В тази връзка Столична община публикува дълъг списък с временната организация на движение, която ще се отрази на придвижването на транспортните средства в двата дни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай