Пак спря работата по Вера Су, корабът си остава заклещен

Времето в района на Камен бряг започва да се влошава, вали дъжд и духа силен вятър

Пак спря работата по Вера Су, корабът си остава заклещен | StandartNews.com

Времето в района на Камен бряг започва да се влошава, вали дъжд и духа силен вятър. Засега не се предвиждат дейности по освобождаване на кораба.

Три катера са направили два опита да изтеглят Vera Su - и двата опита са били неуспешни. Първият път дори се е скъсало въже, но заседналият кораб все още е в скалите край Яйлата.

Най-вероятно корабът ще остане и в следващите дни заклещен, тъй като времето се влошава. Тази сутрин операцията вече е прекратена.

Вчера над 1500 кубически метра от азотния тор, намиращ се на борда на Vera Su беше разтоварен. След олекотяването корабът се издигна над морското равнище, но беше открита още една пробойна.

Също вчера от Министерството на околната среда и водите съобщиха, че е отчетено постепенно намаляване на замърсяването във водата край Камен бряг, след като преди три дни анализите показаха 10 пъти по-високи нива на амониевия азот.

Беше отчетено и изтичане на изтичане на нефтопродукти откъм носовата част на кораба и откъм кърмата. Течението отнася нефтеното петно на юг.

 След 23 ч. в събота вечер беше направен опит „Вера Су“ да бъде изтеглен от два влекача, но въжето се скъса. По-късно в операцията се включи и трети влекач, но акцията беше прекратена в 4:00 ч. сутринта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай