Пак мъки - половин Перник без вода

Причината е в ремонт на тръби

Пак мъки - половин Перник без вода | StandartNews.com

Кварталите на Перник - „Изток“, „Мошино“ и „Тева“, както и селата Големо Бучино и Люлин остават без вода заради планиран ремонт на съоръжение, намиращо се в мрежата „Софийска вода“, съобщиха от местното ВиК. Наред с това, поради профилактика на топлопреносната мрежа, перничани няма да имат топла вода от 22 август до 14 септември.

В Перник беше въведен режим на водата на 18 ноември миналата година заради драстичното спадане на нивото на язовир „Студена“, а графикът на водоподаването неколкократно беше променян.

Само два месеца след като на 24 юни отпадна водният режим половин Перник отново няма вода заради строителна дейност.

Въпреки спряното водоподаване на половината от града към момента водният обем на яз. „Студена“ е 21 426 900 куб. м при капацитет 25 519 100 куб. м. Това обявиха специалистите от ВиК, които извършват всекидневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена.

В същото време се провежда и ежегодната профилактика на съоръженията в ТЕЦ „Република“ и на топлопреносната мрежа в Пернишко. Ремонтите ще продължат цял месец, а дотогава перничани остават и без топла вода. Тази година профилактиката ще трае по-дълго заради сероочистваща инсталация.

Директорът на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов заяви, че инсталацията изисква много работа, тъй като още от зимата има пробиви по главните трасета на мрежата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай