Пак дават на съд Румен Овчаров за Бобов дол

След като беше върнато за доразследване, делото отново е в съда

Пак дават на съд Румен Овчаров за Бобов дол | StandartNews.com

Специализираната прокуратура предаде на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов - бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД и Анна Янева - бивш заместник-министър за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети в размер на повече от 24 млн. лева.

След като беше върнато за доразследване, делото отново е в съда, припомниха от прокуратурата.

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост за периода от 25 май 2006 г. до 18 март 2009 г., когато са последвали значителни щети в особено големи размери за предприятието в размер на повече от 24 млн. лева

Чрез сключения договор за наем на "Ораново" ЕООД са прехвърлени изключителните права на добив, транспортиране и продажба на въглища от участък "Бабино" и участък "Бобов дол" от находище "Бобовдолски въглищен басейн". Това станало в нарушение на изискванията от Закона за подземните богатства и Закона за концесиите. Нямало открита процедура при условията на публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност на всички кандидати и участници и без да е установено притежава ли "Ораново" ЕООД необходимите за извършване на добив на подземни богатства възможности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай