Паднали дървета и счупени коли от силния вятър

Предупреждението за силен северозападен вятър с пориви до 20 - 22 метра в секунда остава в сила и днес

Паднали дървета и счупени коли от силния вятър | StandartNews.com

В Кюстендил тази сутрин огромно дърво падна върху автомобил в центъра на града, близо до общинската поликлиника. Наложи се екип на противопожарната служба да разчиства терена. Няма пострадали, тъй като в колата не е имало хора, съобщи NOVA.

Силният вятър събори дървета, билборди и улуци в Пловдив. До 10:00 часа сигналите за щети, подадени в Оперативния център, са близо 30. Няма пострадали хора, само материални щети, съобщи БНР. Подадени са два сигнала за паднали дървета върху паркирани автомобили.

Предупреждението за силен северозападен вятър с пориви до 20 - 22 метра в секунда остава в сила и днес, като е обявен жълт код за опасното явление.

Във връзка с обявения жълт код, Столична община призовава гражданите да бъдат внимателни. Аварийните екипи на общината реагират на сигнали, съобщиха от пресцентъра на общината.

Изпълнителите на строителни обекти е необходимо да обезопасят огради и скелета на съответните строежи. Собствениците на рекламни елементи, билборди трябва да проверят съоръженията си, подчертават от общината.

Временно е затворен за движение планинският път "Драгалевци - Алеко" в природен парк Витоша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай