Отвориха офертите за машини за сухопътните войски

Офертите са на фирмите "Дженеръл Дайнамикс“ (General Dynamics) и "Патриа“ (Patria)

Отвориха офертите за машини за сухопътните войски | StandartNews.com

Офертите с цени на фирмите "Дженеръл Дайнамикс“ (General Dynamics) и "Патриа“ (Patria), допуснати до следващия етап в процедурата за реализация на проекта за бойни бронирани машини на Сухопътните войски, бяха отворени днес в Министерството на отбраната.

На отварянето на офертите присъстваха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, представители на фирмите, както и директори на дирекции от Министерството на отбраната.

Междуведомствената работна група ще извърши оценка на подадените ценови предложения. Предстои да бъдат проведени полеви тестове на предложените машини за проверка на съответствието на заявените параметри със заложените тактико-технически изисквания за механизираното отделение (въоръжение и мобилност) и комуникационно-информационните системи на бойната бронирана машина.

С участниците, преминали успешно полевите тестове, ще се проведат преговори за подобряване на офертите, след което ще бъдат класирани в низходящ ред.

За резултатите от своята дейност Междуведомствената работна група ще изготви доклад до министъра на отбраната, съдържащ класиране на участниците, както и предложение за избор на изпълнител, или за прекратяване на процедурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай