Отвлеченият капитан вече е у нас, още е в шок

Беше проведена много добре обмислена и координирана операция от няколко държави, каза Георг Георгиев

Отвлеченият капитан вече е у нас, още е в шок | StandartNews.com

Отвлеченият и освободен български капитан вече е в родината си. Това каза в ефира на Нова тв заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

"Беше проведена много добре обмислена и координирана операция от няколко държави. Българското външно министерство чрез кризисния щаб, се справи отлично с координацията с другите институции от държавите, замесени в този инцидент", обясни Георгиев. Той допълни, че собственикът на кораба е бил силно ангажиран с операцията. Тя се провела в сътрудничество с немските институции и с останалите държави, които имаха свои граждани на кораба – Украйна, Русия и Филипините.

Заместник-министърът на външните работи обясни, че българския гражданин е в добро състояние. Направени са му и медицински прегледи. Той все още е в шок от преживяното.

Георг Георгиев обясни, че е имало множество казуси, свързани със задължителната 14-дневна карантина на влизащите в страната граждани. Той допълни, че все Все още има места с прекъснати полети и нарушени връзки заради епидемичната обстановка, създадена от коронавируса.

"Имахме граждани на Филипините, които не можеха да стигнат от вътрешен остров до столицата. Бяха прекъснати вътрешните полети. Имахме граждани в Аржентина и Малта. Нашите представители организираха полети,  понякога комбинирани, за да могат да се приберат нашите граждани", каза Георг Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай