Ковчези и нови блокажи в столицата /ОБНОВЕНА/

Щял да го сменя човек, връщащ се от чужбина

Ковчези и нови блокажи в столицата /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

40 пореден ден продължават протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор. В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на СУ и на Ларгото, където тази вечер недоволните от управлението на Бойко Борисов отново замеряха сградата на Министерски съвет с яйца.

Протестът и днес затрудни движението в центъра на София и предизвика недоволството на част от гражданите.

"Пречат на нормалните хора, които отиват на работа. По-добре да го направят като започне работа парламентът, тогава да блокират, поне да се знае защо", каза Лъчезар Костадинов пред БНТ.

"Вече смятам, че става прекалено и само ще породи излишни напрежения между хората, които работят и плащат данъци и хората, които искат да стоят тук и да пият бира", добави Илия Грозданов.

Освен линейки, през блокираните кръстовища днес се пропускат и велосипедисти. 

Проф. Велислав Минеков, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов заявиха, че имат информация, че се готви смяна на премиера, като евентуалният му наследник, според тяхната информация, е човек, който скоро се е върнал от чужбина.

Те донесоха и ковчег, като символ на края на управлението.

Междувременно медицински сестри, водени от уволнената преди няколко месеца тяхна колежка Мая Илиева, започнаха протест пред Здравното министерство, като тази вечер направиха там палатков лагер. Те обявиха, че протестът ще е безсрочен.

Недоволните искат намаляване на извънредния труд, достойно възнаграждение и цялостна реформа в здравната система, особено в условията на коронавирус.

"Исканията на медицинските сестри не са от днес, а са от доста време, голяма част от тях са коректни и могат да бъдат решени не с много усилия и с не много средства", коментира здравният министър Костадин Ангелов.

 

По-късно тази вечер протестното шествие се отправи към Орлов мост и към Ситняково. След 21,30 кръстовището беше блокирано, както и в някои други вечери. Много автомобили бяха блокирани, някои успяха да се измъкнат, но трафикът в района е изключително затруднен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай