Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март

Промяната се налага по препоръка на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев

Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март | StandartNews.com

Община Габрово обяви, че отменя тържествения ритуал по отбелязване на Националния празник Трети март на връх Шипка. Промяната се налага по препоръка на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно – посочва главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в отговар на запитване, оправено до Министерството на здравеопазването по повод честването. Причината е повишаването на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, и традиционното струпване на много хора.

Затова организаторът на тържествата - Община Габрово, обяви, че отменя предвидения църковно–военен ритуал, както и организирания транспорт за граждани.

В отбелязването на Националния празник на историческия връх ще участват президентът и председателят на Народното събрание, под чийто патронаж традиционно се провеждат Шипченските чествания за Трети март. Това обявиха от пресцентровете на двете институции.

Официалният ритуал миналата година също беше отменен, заради коронавируса. И тогава на върха се срещнаха Румен Радев и Цвета Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай