Откриха тялото на удавилото се момче в Дунав

То е открито в Румъния

Откриха тялото на удавилото се момче в Дунав | StandartNews.com

Тялото на удавилото се край Силистра 13-годишно момче е открито в Румъния. Бащата на Мехмед, който се удави в Дунав, е разпознал трупа, намерен в Румъния, съобщи комисар Димитър Чорбаджиев, директор на РДГП – Русе.

Имало разминавания в описанието, дадено от родителите и това, получено от румънските гранични власти.

Оказало се, че семейството не е знаело, че момчето е имало татуировка, тъй като след дългия престой във водата е трудно да се случи по друг начин.

Извършена е аутопсия в Румъния. Причината за смъртта е асфикция при удавяне. Оттук нататък по процедура тялото се затваря в метален ковчег и е въпрос на организация от страна на семейството на Мехмед Сали кога то ще бъде прибрано в България.

13-годишното момче от Тервел изчезна във водите на Дунав на 15 август след игра със свои приятели. Скачали във водата от намиращата се в Дунавския парк частна хеликоптерна площадка. Мехмед извикал за помощ и потънал в реката. Рибар се обадил веднага на 112.

Мястото, където се случва това, е познато на силистренци като "Анафора" - изключително опасен участък от реката край града, където има обратно течение и водата се завихря във водовъртежи, рискови дори за опитни лодкари.

Веднага бяха уведомени и румънските гранични власти, тъй като практиката показва, че не бъде ли намерено до ден-два тялото, то изплува вече на румънския бряг надолу по течението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай