Откриха незаконно загробване на пилешки карантии и норки

Животинските отпадъци са били загробени в открит рудник, даден на концесия на частно дружество, който се намира в непосредствена близост до твърдишкото с.Боров дол след сигнал на гражданско сдружение „Кажи“

Откриха незаконно загробване на пилешки карантии и норки | StandartNews.com

Продължава издирването незаконно загробилите тонове пилешка карантия и норки в гората над твърдишкото село Боров.  Животинските отпадъци са били  загробени в открит рудник, даден на концесия на частно дружество, който се намира в непосредствена близост до селото след сигнал на гражданско сдружение „Кажи“. „На мястото имаше тежка техника, което според нас означава, че се прикриват следи“, сподели в ефира на Радио Стара Загора Петя Алтимирска от сдружението.
  Прокуратурата е разпоредила полицейска проверка, която трябва да установи източникът и извършителят на незааконното загробване. Взети са били и проби от животинските отпадъци. Мястото е било обработено и дезинфекцирано. Шефът на фирмата-концесионер е заявил пред разследващите, че не знае нищо по случая.   От гражданското сдружение "Кажи" припомнят, че в Старозагорско се намира най-голямата ферма за отглеждане на норки за кожи. Най-тревожното било, че от две години се разработвала и все още не била приета програма за заразните болести, които малко познатите у нас норките пренасят. Подобно незаконно загробване според екозащитниците можело да доведе до непредвидима екокатастрофа.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай