Откриха супермодерна болница в Плевен

Откриха супермодерна болница в Плевен | StandartNews.com

Открита бе супермодерна и високотехнологична болница в Плевен, чиито медицински управител е бившия ректор на медицинския университет в града проф. д-р Григор Горчев.

Гости на церемонията бяха председателката на Народното събрание Цецка Цачева, Георги Първанов, и Лютви Местан. Проф. Горчев, който е доайен на роботизираната онкохирургия у нас, сподели, че, това е моментът, за който от години е мечтал. Многопрофилната болница „Света Марина" отворила за пациенти врати буквално преди десетина дена. За това време там вече са направени 50 операции. Тя разполага с отделения по акушерство и гинекология, урология, вътрешна клиника, гастроклиника, образна диагностика, молекулярна медицина и отделение по химиотерапия.

МБАЛ „Св. Марина" в Плевен е оборудвана с първия по рода си в у нас 128-резов компютърен томограф, последна дума на техпиката от водещ световен производител. Разполага с иновативна технология за реконструкция, която намалява с 60 на сто дозата на облъчване на пациента. В болницата ще работят около 200 човека, сред които 6 специализанта и трима докторанта. Екипът владее 9 чужди езика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай