Четвъртък,

Отивате в Германия? Какво е важно да знаете

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Българите от Варна, Благоевград и Добрич, които отиват в Германия, задължително ще бъдат тествани за коронавирус. Това съобщиха немските власти. Посолството ни в Берлин бе информирано от Министерството на външните работи на Германия, че като част от превенцията срещу коронавируса се въвеждат мерки спрямо влизащите в страната от три региона на България – Варна, Благоевград и Добрич.

Трите региона бяха обявени за рискови и всички пристигащи от тези региони ще подлежат на задължително тестване. До получаване на резултата от теста за тези граждани е в сила задължителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при отрицателна проба.

Тестът трябва да бъде направен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.

Препоръчително е при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е задължителен, но германските здравни власти имат право да го изискат, ако смятат за необходимо. Както първият, така и евентуално вторият тест, ще са безплатни.

Германското Министерство на външните работи ще публикува на сайта си препоръка за въздържане от пътуване към посочените региони в България.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички