Отиде си легенда на "Балкантурист"

След тежкса катастрофа почина Михаил Боев

Отиде си легенда на "Балкантурист" | StandartNews.com

Отиде си едно емблематично име от хотелиерския и ресторантьорския  бранш под тепетата - Михаил Боев. Това се случи след тежка катастрофа и близо 24 дни в кома, научи „Марица“.

Михаил Боев е роден на 28 септември 1941 година в село Поибрене, Пазарджишка област.  

Първата ми любов е хотел „Марица”, но голямата е парк-хотел „Ленинград”, обичаше да казва Михаил Боев. Дипломиран инженер-технолог, кадър на Висшия институт по хранително-вкусова промишленост, той е назначен за заместник-директор на хотела осем месеца преди откриването му през 1981 г. От 1965 година работи в системата на Балкантурист, бил е управител на хотелски комплекси, Директор на хотел Санкт Петербург, Централна школа по туризъм, хотел Марица и Новотел Пловдив за Балкантурист. В последните години управляваше малка семейна фирма, която организираше курсове за подготовка на кадри в различни браншове.

Само за минути стотици приятели на Михаил Боев написаха своите съболезнования в профила му във Фейсбук. Ще го запомним като мил, ведър и харизматичен човек! Но преди всичко като един много светъл и добър човек!  - споделят повечето от тях.

 

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай