От историята на Христо ще ви побият тръпки

Абитуриентът издъхнал в адски мъки от коронавирес, баща му вини лекарите

От историята на Христо ще ви побият тръпки | StandartNews.com
  • Абитуриентът издъхнал в адски мъки от коронавирес, баща му вини лекарите

Страшна изповед за последната нощ на сина си – 19-годиштият абитуриент Христо, който загуби битката с коронавируса, направи баща му Иван Денев. Момчето почина във великотърновската болница.

Иван Денев публикува снимка от мобилния телефон на сина си и разказа, че детето му е търсило над 20 пъти помощ от медицинските специалисти, защото не е могло да диша. По думите му никой не е реагирал и детето му е умряло в страшни мъки, писа БЛИЦ.

Ето какво пише Иван Денев на профила си във Фейсбук:

"Сега научавам от телефона на сина ми Христо, че през цялата последна негова мъченическа нощ в Covid отделението (20-и срещу 21-ви юли) той е звънял близо 20 (двадесет) пъти на дежурния спешен телефон за помощ, именован "Help", понеже се е задушавал, явно без да му е било обърнато внимание от дежурния персонал!!!

При някои позвънявания му е било директно затваряно - какво сърце трябва да има този отсреща на телефона?

Защо дежурните не са били при него, а се е налагало той да ги търси многократно?

И това са последните отчаяни опити за разговор - в търсене на помощ въобще в неговия живот!

Чак през деня на 21.07, преди обед, са решили да прехвърлят "горещия картоф" към реанимацията на Сибила (д-р Сибила Маринова), за да се освободят от по-нататъшна отговорност.

А в т. нар. реанимация му беше отнет и телефонът, т. е. беше оставен напълно безпомощен, без дори ние да имаме право на посещение.

Тези мъчения, гаври и унижения трябва да бъдат изкоренени веднъж и завинаги!".

Според бащата на починалия Христо, в болницата синът му бил лекуван с експериментално лекарство за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания, пише още БЛИЦ. Лекарството било все още в трета фаза на клинични изпитвания. В публикации в специализирани чужди издания за медицина се предупреждавало, че при лечението с „Actemra / RoActemra”, съществувал риск от сериозни инфекции при пациентите които могат да доведат до смърт.

Според ръководството на великотърновската болница при лечението на 19-годишния починал абитуриент не са допуснати никакви грешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай