Още 15 млн. лв. влага МАРС Армор в Костинброд

Бизнесът иска равни права между мастните и държавните индустриално зони

Още 15 млн. лв. влага МАРС Армор в Костинброд | StandartNews.com

Нова инвестиция за 15 млн. лв. планира догодина в Костинброд една от най-големите фирми у нас - МАРС Армор. Това съобщи собственикът й Пламен Ташков по време на дискусията на „Стандарт” в Костинброд „Заедно срещу кризата”. Той допълни, че компанията ще кандидатства за инвеститор клас А. Тя е лидер в производството на бронежилетки. Буквално преди ден излезе световен анализ в областта на балистичната защита, в който бяха дадени прогнози за тенденциите на пазара и основните играчи. Сред тях и е Марс Армор. Компанията вече е инвестирала 25 милиона в разширяването на завода, фирмата залага най-вече за износ.

Когато преди 10 години трябваше да реша къде да правим завод, се спрях на Костинброд. През 2012 г. завършихме първото крило на фабриката, преди 3 години – и останалите разширения. Днес продаваме в 60 страни и сме най-голямата компания в бранша ни в Европа, едни от най-големите в света, каза Ташков. Той подчерта, че винаги е имал добро взаимодействие  в общината. Той постави въпроса с индустриалната зона на общината.

Нашата индустриална зона е частна. Бихме искали да няма разлики между държавните и частните зони, те са функционират на равни начала, каза още бизнесменът.

Той повдигна и темата за високоскоростния път между индустриалната зона и Волуяк. Когато той стане факт, индустриалната зона ще се разрасне, възможно е зоната дори да стане по-голяма от града, каза още Ташков.

Новият закон за индустриалните зони е в Народното събрание. Според него индустриалната зона има обхват 300 дка, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той препоръча на компаниите от региона да си направят сдружение. По плана за възстановяване и развитие ще има и сегмент индустриалните зони, със средствата можете да изградите детски градини и пътища, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай