Организират масово плажуване пред Алепу

Утре природозащитниците ще струпат грамада от камъни

Организират масово плажуване пред Алепу | StandartNews.com

Природозащитници организират утре масово плажуване на плажа пред подпорната стена на строежа "Алепу".

Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност.  Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Кремена Ватева от гражданската инициатива "Море без бетон" каза, че природозащитниците ще се съберат на мястото, за да напомнят отново за екологичните проблеми - презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините, заграбването и унищожаването на природата, което трябва да спре.

Ватева каза, че по-рано същия ден природозащитниците ще бъдат в парка "Росенец", близо до имота, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Тя призова всеки да вземе по един камък от там, за да направи пред подпорната стена на "Алепу" грамада - подарък от "Росенец".

"Грамада на гражданското ни недоволство и в знак на желанието ни за законност. Искаме да покажем, че сме непреклонни пред беззаконията не само по морето, а и в цяла България. И няма да оставим нещата така", добави Вътева.

До подпорната стена ще бъде струпана грамадата от камъни и надпис „Оставка“. Това ще стане утре около 18.30 часа. Инициативата е подкрепена от неправителствената организация "Правосъдие за всеки", Коалиция "За да остане природа в България", Сдружение "Да запазим Корал", Гражданска група "Бетономорие", фейсбук групата "Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг" и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай