Оперират Ивайло Пенчев в понеделник

Изпълнителният директор на „Уолтопия“ е контактен и адекватен

Оперират Ивайло Пенчев в понеделник | StandartNews.com

Бизнесменът Ивайло Пенчев остава за наблюдение и лечение в „Пирогов“ след самолетната катастрофа, при която пострада в събота, предаде бТВ.

Изпълнителният директор на „Уолтопия“ е контактен и адекватен. Настанен е в неврохирургията на „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение. Екипът на телевизията се свързал с Пенчев, който очаква операцията си в понеделник.

"Самолетът на Ивайло Пенчев е катастрофирал заради сериозен гръбен вятър", обяви пред Нова телевизия бившият главен инспектор за безопасността на полетите към Министерство на транспорта Ангел Борисов.

"Причината за катастрофата ще бъде обявена, след като се прегледат документите на пилота и самолета, изправността му. Пенчев не е летял от зимата, съответно нито пилотът, нито самолетът са били във въздуха. Има съмнение за загуба на тренинг", заяви той.

Борисов обясни, че тъй като Пенчев е и собственик, и пилот, той е длъжен сам да си направи техническите прегледи преди това. Отговорността за техническата и летателна изправност на самолета е на бизнесмена, категоричен е Борисов.

Според очевидци от земята, самолетът е имал проблеми още с излитането - той е имал сериозен гръбен вятър, който духа в опашката. При вятър отзад, той губи скорост от 30-40 км., може дори да не излети.

"Тези самолети са изключително чувствителни към метеорологични условия. Пенчев е допуснал компромиси, спокойно е можел да иде от другата страна на пистата. И най-добрите пилоти бързат и пренебрегват условията", каза още Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай