Опасно силен вятър ще тормози половин България

Дневните температури ще бъдат необичайно високи - в повечето райони между 15° и 20°

Опасно силен вятър ще тормози половин България | StandartNews.com

Югозападният вятър ще се усили днес, особено в планините и в районите на север от тях, където се очакват опасно силни пориви със скорост 20-25 метра в секунда.

Сутрешните температури ще са в интервала от 1° до 8°, в София – около 3°.

Дневните температури ще бъдат необичайно високи - в повечето райони между 15° и 20°, в Източна България - между 14° и 18°.

През деня облачността постепенно ще се увеличава и през нощта срещу сряда ще започнат валежи от дъжд. От северозапад, със силен вятър, ще нахлува много студен въздух. Очаква се рязко застудяване и по високите полета на Западна България, и в планинските райони дъждът ще премине в сняг.

В сряда ще има почти повсеместни валежи от дъжд, а в Северна и Западна България – от сняг. Очаква се образуване на снежна покривка, а в Североизточна България и планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В четвъртък валежите ще спират, но понижението на температурите ще продължи. В петък отново ще превалява слабо, предимно сняг. През почивните дни ще има повече слънчеви часове. Минималните температури в цялата страна ще бъдат под нулата – между минус 5° и минус 10°, но максималните ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай