Сряда,

Опашки на границата за пазар в Одрин

От: Стандарт -
A
A
A

Дълги опашки от автомобили на българи, желаещи да пазаруват в Турция, се образува на границата между двете страни, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Големият брой посетители от България, идващи за еднодневен пазар в Одрин, и гурбетчиите, които се завръщат в Европа, след като прекараха Нова година при близките си в родината, станаха причина за голямата натовареност на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, посочва телевизионният канал, цитиран от БТА.

В рамките на мерките срещу пандемията пристигащите от България представят отрицателен PCR-тест на влизане в Турция, напомня още телевизията. За влизащите в Турция е задължителна 7-дневна карантина. PСR тестът е задължителен и за транзитно преминаващите.

Председателят на Одринската търговска палата Реджеп Зъпкънкурт коментира интереса на българите за търговия в града като радостно развитие в момент, когато одринските търговци преживяват трудни времена заради пандемията.

По думите му българите купуват всякакви стоки, като средно харчат по 150 евро на турист, и осигуряват сериозен принос за икономиката на Одрин и страната.

Припомняме, че в последните дни на 2020-а, преди Турция да въведе задължителен отрицателен PCR-тест за влизане в страната на ГКПП Капитан Адреево се извиха опашки от пътуващи до Одрин.

Заради пандемията и ограниченията, въведени в Турция, няма пътуващи с цел почивка. Евтината лира обаче е причината много домакинства и търговци у нас да разчитат на търговията в Турция, пише dir.bg.

  

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички