Обвиниха бизнесмен и багерист за разораните дюни

Поръчителят Иван Нончев на свобода срещу 10 000 лв.

Обвиниха бизнесмен и багерист за разораните дюни | StandartNews.com

ФОТОКОЛАЖ: ФЛАГМАН, ФОТО: бТВ

Бургаският бизнесмен Иван Нончев, сочен от прокуратурата за поръчител на разрушаването на дюните на плажа "Смокините север", излиза на свобода срещу 10 хил.лева гаранция, съобщи "Флагман". А Манол Пазвантов - багеристът, заравнил срещу 1000 лв. дюните, е на свобода срещу 2 000 лв. гаранция. Това съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

Припомняме, че по скандалния случай имаше трима задържани - бургаският бизнесмен Иван Нончев, сочен за поръчител на разораването на дюните, и двама багеристи от Равадиново Манол Пазвантов и Васил Георгиев.

Прокуратурата повдигна днес обвинения на двама от тях. 46-годишният бизнесмен Иван Нончев от Бургас е с повдигнато обвинение за подбудителство и помагачество. По показания на багериста Манол Пазвантов Нончев го е наел, платил му е 1000 лв., показал му е какво да изравни и му е казал, че това е неговият частен имот и няма от какво да се притеснява. На багериста Пазвантов пък е повдигнато обвинение като извършител, съобщиха на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров и директора на полицията в града Калоян Калоянов. Третият задържан – 18-годишен ученик, който е бил в багера, не е подведен под отговорност.

Наказанието за унищожаване на дюни е до 3 години затвор и глоба от 10 до 100 хил. лева.
Във версиите на Нончев и Пазвантов има сериозно разминаване. Багеристът твърди, че Нончев му е възложил работата срещу 1000 лева. Имало дори колчета, които ограждали частта от имота, която трябва да бъде заравнена. Бургаският бизнесмен пък твърди, че изобщо не познава багериста, никога не го бил виждал. Нямал никаква представа защо дюните са заравнени.
Бизнесменът обаче признава, че е собственик на имота и на караваната в него.

45-годишният Иван Нончев живее в ж.к.”Лазур”, притежава фирма „Тарс Нончев ПРО”, продаваща авточасти за товарни автомобили, разказа "Фланган". Той е собственикът на внушителната каравана, която е била паркирана в началото на лятото пред разораните дюни. Според къмпингари Нончев многократно се оплаквал, че дюните му скривали морската панорама.

Иван Нончев, ФОТО: ФЛАГМАН

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай