Вторник,

Община Пазарджик получи дарението от Пеевски

От: Редактор -
A
A
A

Договорът за дарение на стойност 700 хиляди лева от фирма на депутата Делян Пеевски за местната власт в Пазарджик, които да се използват за изграждането на горски парк и благоустрояване на село Црънча и за волейболния клуб "Хебър", вече е факт.

Това съобщи кметът Тодор Попов и уточни, че сумата вече е преведена по сметката на Община Пазарджик.

Дарението от народния представител Делян Пеевски, ще бъде разпределено по равно между село Црънча и волейболния клуб "Хебър" (Пазарджик), както бе обявено в началото на месеца. Депутатът от ДПС дари безвъзмездно чрез компанията "Интръст" 700 000 лева на община Пазарджик - 350 000 за парк на селото, който да носи името на Свети Георги, и 350 000 за пазарджишкия волейболен отбор "Хебър".

"Оформянето на договора с нашия дарител, с когото сме уточнили всички подробности, ни дава път да започнем да работим по волята на дарителя и исканията на хората от Црънча. Днес имам среща с кмета на Црънча, който ще ме информира за това, какво искат да бъде направено в селото, което е много важно. Започваме да работим по изграждането на парка и благоустрояването на всичко, което желаят хората.“, съобщи кметът Тодор Попов.

"До края на седмицата ще бъде преведена и сумата по сметката на клуба, за да могат да ги ползват за издръжката и, разбира се, за всички дейности свързани с това ние да имаме един убедителен, дееспособен и добър отбор, както до сега. И разбира се едно голямо благодаря от името на момчетата“,  каза кметът Тодор Попов.

"Още веднъж искам да благодаря на г-н Делян Пеевски за този жест, той е високо оценен от мен и от всички жители на община Пазарджик, от жителите на село Црънча и от волейболния ни тим, защото такова нещо до сега в България не е правено.

Това трябва да бъде един добър пример за всички, който дай  Боже да бъде последван от още много хора. Така, че днешният ден е един хубав ден за община Пазарджик.“, сподели кметът на Пазарджик.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички