Обрат с времето! Настъпва до часове

Променливо време ни очаква и през четвъртък

Обрат с времето! Настъпва до часове | StandartNews.com

През нощта срещу четвъртък, времето над по-голямата част от нашата страната ще се задържи с разкъсана висока облачност. Повече облаци очакваме над планинските райони от Югозападна България, където до полунощ на места все още ще превалява. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще се понижат и ще са между 15°С и 20°С. Малко по-хладно ще се задържи над планинските райони  - до 12-13°С, предава Meteo balkans. 

През деня в четвъртък над Източна и Централна България ще е предимно слънчево и горещо. Около обяд над планинските райони от Югозападна България, и то на повече места, ще превали и прегърми. На изолирани места валежите ще са значителни, ще има условия за градушки. Над западната половина ще духа слаб до умерен западен вятър, а над източна - от изток 

Mаксималните температури ще са между 30-32°С в Горнотракийската низина и Централна България. Малко по-ниски ще са над  районите с валежи - до 28-30°С.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък ще преобладава разкъсана облачност и на места из Софийското поле ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 13-15°С, а максималните – около 30°С. През деня до обяд ще с разкъсана облачност. След обяд и с купеста облачност. В района на Софийското поле ще прегърми. Ще духа слаб западен вятър.

Времето в планините

До обяд ще преобладава променлива облачност. След обяд и с купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи над планинските райони от Западна, Централна  и Южна България. Ще духа слаб източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°С, на 2000 метра – около 20°С.

Времето по Черноморието

Ще е предимно слънчево и топло. Ще има слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 29°-30°С по северното крайбрежие и до 30-31°С по южното.

Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между  26°-28°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето на Балканите

Очакваме повишение на температурите! Времето ще е предимно слънчево и горещо. Над Сърбия, Северна Гърция, Албания, Северна Македония и Румъния и България ще се разразят и гръмотевични бури. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай